T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / MALKARA - Mustafa Uysal Ortaokulu

Haberler

Nis

 

 

Mustafa Uysal Ortaokulu öğrencileri Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü ve Polis haftası kapsamında Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Nis

Bilim insanı, bilimsel yöntemleri kullanan kişiler olarak ifade edilmektedir. Bilim insanı tek bir alanda çalışabileceği gibi birçok alanda da çalışabilir. Bundan dolayı bilim insanlarının çok donanımlı ve bilgili kişiler oldukları görülmektedir. Bilim insanlarının en dikkat çekici özellikleri arasında disiplinli ve azimli olmaları gelmektedir. Bu iki özellik bilim insanlarının hepsinde bulunmaktadır. Bunun yanında bilim insanının çalışkan olması gerekmektedir. Sorgulayıcı yapısı olan bilim insanları işlerinde son derece başarılı olabilirler. Daha birçok ortak özellik bilim insanlarında bulunmaktadır. Zaten başarılı olmak isteyen bir bilim insanının azimli ve disiplinli olması gerekmektedir.

Nis

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları öğrencilerimize kazandırmak amacıyla sınıflarda afet farkındalık eğitimi verilip deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Mrt

Mrt

Yirmibirinci yüzyılın çok belirgin bir şekilde ortaya koyduğu, iletişim ve teknoloji çağı olarak adlandırılmasındaki en temel etkenlerin başında hiç kuşkusuz internet ve internetin temel altyapısını oluşturan sosyal medya gelmektedir. Bilgi ve teknoloji çağı olarak isimlendirilen yirmi birinci yüzyılda, bilişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, kişilerarası etkileşimi ve sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamı yeniden biçimlendirmektedir. Yeni iletişim teknolojileri, insanlara, duygu ve düşüncelerini paylaştıkları fırsatları ortaya koyan bir medya imkânı sunmaktadır. Sosyal medya olarak isimlendirilen bu imkan, günümüzde hızla yükselen bir etki alanına sahiptir. Bu yönüyle, aynı zamanda toplumda yükselen değerler arasında yerini hızla almaktadır.Sosyal ağların uygulamaya dönük olarak eğitimin yapıldığı yerlerde aktif şekilde rol oynaması; hem öğretmen hem öğrenciler arasında iletişimi etkin şekilde kuvvetlendirmiş hem de bireysel olarak birebir kendilerini tanıma fırsatı sunmuştur.

Okulumuzun sosyal medya hesaplarının linkleri aşağıdaki gibidir:

Twitter    : https://twitter.com/uysalortaokulu?lang=en

YouTube : https://www.youtube.com/@codingisforus3206

 

Mrt

Okulumuz Coding Is For Us projesi ile ikinci defa Avrupa Kalite Etiketini alan okullar arasında yerini aldı. Music Can Join Us ve Coding is For Us projeleriyle Avrupa Kalite Etiketi alarak ödüllendirilmiştir. Coding Is For Us projesi ile sınıflarda öğrenciler arasında barış dilinin kullanılması, okul ortamının daha huzurlu hale geleceğini deneyimlemek ve öğrencilerle yapılan atölyelerde empati, kendini ifade, karşısındakini anlamayı çeşitli konularda yapılan kodlama çalışmaları sayesinde barış dilini uygulama ve yaygınlaştırmayı amaçlanmıştır.   5 ülke ile  yürütülen çalışmalarda yer alan tüm  öğrencilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Orman Haftası, Türkiye'de okullarda 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan bir haftadır. Orman haftası ve ağaç bayramı olarak da adlandırılır. Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır. Okulumuzda da bu amaçla etkinlikler yapıldı.

Mrt

Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi okulumuzda bir dizi etkinlikle anıldı. Vatan topraklarını korumak için şahlanan bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık uğruna mücadele ettiği kahramanlık destanı anma programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, Çanakkale Savaşlarının tarihimiz açısından önemi vurgulandı.

Mrt

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrenciler sahneledikleri oratoryo ile bir kez daha dile getirdiler.

Program İstiklal Marşının kabul ediliş öyküsünün heyecanlı bir şekilde okuyuşuyla sona erdi. Bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı.

Mrt

Okulumuzda Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu çalışmaları görevli öğretmenler tarafından yürütülmektedir.

Mrt

Adresinde aylık olarak paylaşılan  ve gönderilen kaynak kitaplardaki konu bazlı sorular sınıf ortamında çözülmüştür.

Mrt

Geleceğimizin yapıtaşı olan öğrencilerimizin daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etme doğrultusunda sorumluluk sahibi, çevre okuryazarı bireyler olarak yetiştirilmesi gerekmektedir. Geri dönüşümün ve çevre bilincinin hayatın her alanında uygulanabilir bir alışkanlık haline getirilebilmesi, öğrenciler ve öğretmenler aracılığıyla hane halkının da bilinç düzeylerine ve geri dönüşüm alışkanlıklarına pozitif yönde etki edilebilmesi amacıyla anlaşmalı yerel yönetimler bünyesinde her yıl "Öğrenciler AEEE Topluyor!" kampanyası düzenlenmektedir.

Okulumuz bu kampanyaya katılmıştır. Atık pilleri İremsu KIZIL öğremenimize, atık elektrikli ve elektronik eşyaları ise Ebru BOZKIR öğretmenimize isimlerini yazdırarak teslim edebilirler.

Mrt

Davranışlar doğrudan ya da dolaylı biçimde değerler tarafından yönlendirilmektedir. Çocuklar bir yandan ailede ve okulda değerleri kazanırken diğer yandan sahip oldukları değerleri öğrenme sürecine yansıtırlar. Bir başka deyişle değerler öğrenme üzerinde önemli etkiye sahiptir. Etkili bir değerler eğitimi için okulda ve sınıfta oluşturulan ortamın niteliği önem taşır. 

Bu niteliğe okulumuz öğrencilerinin Türkçe öğretmenlerimizin gözetiminde hazırladığı okul dergisi fazlasıyla hizmet etti. Dergimiz ayrıca Geleneksel Bilim Şenliğimizde de proje standında yerini aldı.

Şbt

Kavramlar somut ve soyut (tanımlanmış) olarak incelenebilir;
Somut Kavramlar: Fiziksel özellikleri duyu organları ile algılanabilen kavramlardır. Somut kavramlar genellikle okul öncesi dönemde öğrenilmektedir.Soyut (tanımlanmış) Kavramlar: Bazı kavramlar, kavramın nitelikleri ya da kavramlar arasındaki ilişkiler, objenin kendisi somut olarak gösterilerek açıklanamaz. Bu tür kavramların tanımlanması gereklidir.Somut kavramlar, soyut kavramların öğrenilmesinde önkoşuldur.

Okulumuzda da bu bilgilerin pekişmesi açısından görsellerle zengileştirilmiş alanlar oluşturulmuştur.